Systeemplafonds en lamellenplafonds

Systeemplafonds en lamellenplafonds zijn specialismes van Boupla. We leveren plafonds, plafondplaten en profielen van gerenommeerde merken en in verschillende uitvoeringen. Zo kunt u kiezen uit zachte of hardminerale plafondplaten in verschillende maten, kleuren en dessins. Geluidswerende en brandwerende plafonds behoren ook tot de mogelijkheden.

Wist u dat we niet alleen systeemplafonds leveren maar ze ook plaatsen en onderhouden? Ideaal als u pandeigenaar, vastgoedbelegger of facilitair manager bent.

Lees meer

Systeemplafonds:
veelzijdig en functioneel

Systeemplafonds worden vooral in kantoren en bedrijfspanden veel toegepast, net als in scholen, ziekenhuizen en winkels. Horecagelegenheden en hotels hebben vaak ook systeemplafonds. Waarom deze plafonds zo populair zijn? Simpel: de systemen met losse plafondplaten zijn enorm functioneel. Zo kun je er:

  • De akoestiek mee be├»nvloeden
  • De sfeer van de ruimte mee veranderen
  • De brandwerendheid mee bepalen
  • De isolatiewaarde mee verhogen
  • Luchtkanalen en elektrische bedrading achter wegwerken

Bovendien zijn systeemplafonds gemakkelijk in gebruik en goedkoop in onderhoud. Moet er een lamp bijkomen? Prima, verwisselen we een plafondplaat voor een armatuur. Is er lekkage geweest? Geen probleem: u vervangt gewoon de aangetaste plafondplaat en klaar. Dat is toch heel wat anders dan bij een gestukt plafond (die we overigens ook leveren, net als gipsplaten).

Meer lezen

Lamellenplafonds:
een uitkomst in vochtige ruimtes

Aluminium lamellenplafonds zijn een uitstekende keuze voor natte ruimtes, omdat ze niet roesten of schimmelen. Denk aan de WC en badkamer, maar ook aan het zwembad. Uiteraard zijn lamellenplafonds ook prima in andere situaties toepasbaar.

De aluminium plafonds zijn gemakkelijk in onderhoud. Zo kunt u individuele latprofielen plaatsen of wegnemen. Handig als u boven het plafond moet zijn. Net als plafondplaten, zijn aluminium lamellen in verschillende kleuren, dessins en afmetingen verkrijgbaar. De aluminium stroken kunnen kamerbreed geleverd worden tot een maximale lengte van 6 meter, en er zijn inbouwspots en speakers voor verkrijgbaar.